Pikantna fasolka szparagowa - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pikantna fasolka szparagowa

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1.1 kg Świeża fasolka szparagowa z łodyżką

  • 3 Sok z pomarańczy

  • 3 łyżka Olej sezamowy

  • 3 łyżeczka Sos sojowy

  • 3 łyżeczka Ocet ryżowy

  • 2 goździk Czosnek

  • 1.5 łyżeczka Płatki chili

  • 3 łyżka Ziarna sezamu

Czas przygotowania

Etap 1 /5

W dużej misce wymieszaj fasolkę szparagową, sok pomarańczowy, olej sezamowy, sos sojowy, ocet ryżowy, posiekany czosnek i płatki chili. Dobrze wymieszaj i marynuj przez 5 minut.

  • 1.1kg Świeża fasolka szparagowa z łodyżką
  • 3 Sok z pomarańczy
  • 3łyżka Olej sezamowy
  • 3łyżeczka Sos sojowy
  • 3łyżeczka Ocet ryżowy
  • 2goździk Czosnek
  • 1.5łyżeczka Płatki chili

Etap 2 /5

Włóż fasolkę szparagową do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij proces gotowania.

Etap 3 /5

W połowie gotowania wstrząśnij koszem, aby wymieszać fasolkę, a następnie dodaj ziarna sezamu.

  • 3łyżka Ziarna sezamu

Etap 4 /5

Upewnij się, że marchewki są upieczone, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.

Etap 5 /5

Podawaj natychmiast z karmelizowanym łososiem z pomarańczami.