Pikantna pasta kanapkowa z marchewki - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Pikantna pasta kanapkowa z marchewki

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 500 g Marchwi

  • 30 g Masła

  • 10 g Czosnku

  • 15 g Chilli

  • 200 g Cebuli

  • 40 g Oleju

  • 2 g Pieprzu

  • 10 g Soli

  • 150 ml Wody

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Cebulę, czosnek i paprykę chili pokrój w plasterki, marchew zetrzyj obieraczką wzdłuż na wstążki.

  • 500g Marchwi
  • 30g Masła
  • 10g Czosnku
  • 15g Chilli
  • 200g Cebuli
  • 40g Oleju
  • 2g Pieprzu
  • 10g Soli
  • 150ml Wody

Etap 2 /5

Naciśnij "Start" i nagrzej misę Cook4me. Wlej olej i po upływie 30 s wrzuć czosnek, chilli i smaż przez 2 minuty. Dodaj cebulę, sól, pieprz i smaż kolejne 5 minut – mieszając co minutę.

  • 10g Czosnku
  • 15g Chilli
  • 200g Cebuli
  • 40g Oleju
  • 2g Pieprzu
  • 10g Soli

Etap 3 /5

Dodaj marchew i masło i smaż przez kolejne 7 minut, mieszając co 1 minutę.

  • 500g Marchwi
  • 30g Masła

Etap 4 /5

Dolej 150 ml wody i gotuj pod ciśnieniem.

  • 150ml Wody

Etap 5 /5

Wygnieć masę tłuczkiem na nieregularną pastę. Gotową pastę możesz podawać na ciepło lub na zimno.