Pikantny kurczak i smażona papryka
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 łyżka Olej
150 g Cebula
600 g Pierś z kurczaka
2.5 łyżka Czerwona pasta curry
150 g Czerwona papryka
150 ml Woda
2 łyżeczka Kolendra
4 c Ryż
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
1łyżka Olej 150g Cebula 600g Pierś z kurczaka 2.5łyżka Czerwona pasta curry 150g Czerwona papryka 150ml Woda 2łyżeczka Kolendra 4c Ryż
Etap 2 /6
Rozgrzej misę i dodaj olej.
1łyżka Olej
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę i kurczaka.
1łyżka Olej 150g Cebula 600g Pierś z kurczaka
Etap 4 /6
Dodaj pastę curry, paprykę i wodę. Dobrze wymieszaj, aby połączyć składniki.
2.5łyżka Czerwona pasta curry 150g Czerwona papryka 150ml Woda
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Wymieszaj z kolendrą i dopraw do smaku. Podawaj z ugotowanym na parze ryżem.
2łyżeczka Kolendra 4c Ryż