Pizza Margherita
- Całkowity czas 45 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 20 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 Ciasto na pizzę
3 Ząbki czosnku
3 łyżka Oliwa z oliwek
800 g Pomidory w sosie własnym
2 łyżka Cukier
1 łyżeczka Zioła prowansalskie
1 łyżka Ocet balsamiczny
100 g Ser mozzarella
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Ten przepis wymaga podstawowego przygotowania: ciasta na pizzę. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Zajmuje to 2 godziny 15: 15 minut przygotowania i 2 godziny odpoczynku w lodówce
1 Ciasto na pizzę
Etap 2 /9
Przygotuj ciasto na pizzę zgodnie z przepisem.
1 Ciasto na pizzę
Etap 3 /9
Gotowe ciasto przełóż na oprószoną mąką stolnicę, uformuj z niego kulę i odstaw na 15–20 minut.
Etap 4 /9
Drobno posiekaj czosnek i lekko podsmaż go na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni.
3 Ząbki czosnku 3łyżka Oliwa z oliwek
Etap 5 /9
Dodaj pomidory i gotuj na małym ogniu przez 5–7 minut.
800g Pomidory w sosie własnym
Etap 6 /9
Dodaj cukier, sól, ocet i zioła prowansalskie.
2łyżka Cukier 1łyżeczka Zioła prowansalskie 1łyżka Ocet balsamiczny
Etap 7 /9
Rozwałkuj ciasto, nadając mu kształt koła.
Etap 8 /9
Nałóż na pizzę sos pomidorowy i posyp ją serem mozzarella.
100g Ser mozzarella
Etap 9 /9
Piecz w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 8–12 minut.