Pizza balls
- Całkowity czas 31 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
690 g Mięsno pomidorowy farsz
150 g Tarty ser Gruyère
6 łyżeczka Suszone oregano
3 szczypta Kminek
Sól i pieprz
900 g Ciasto na pizzę
3 łyżka Biała mąka
3 szt. Jajka
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W misce wymieszaj farsz mięsny z tartym serem Gruyère i łyżeczką oregano, a następnie dodaj kminek. Dopraw do smaku i wymieszaj.
690g Mięsno pomidorowy farsz 150g Tarty ser Gruyère 6łyżeczka Suszone oregano 3szczypta Kminek Sól i pieprz
Etap 2 /7
Rozwałkuj ciasto na pizzę na posypanej mąką powierzchni roboczej.
900g Ciasto na pizzę 3łyżka Biała mąka
Etap 3 /7
Wytnij 6 krążków z ciasta za pomocą noża do ciasta.
Etap 4 /7
Umieść łyżkę nadzienia na środku każdego krążka i wciśnij nadzienie w ciasto, tworząc kulę.
690g Mięsno pomidorowy farsz 900g Ciasto na pizzę
Etap 5 /7
Umieść kulki pizzy na nieprzywierającej formie i zamknij ją od spodu.
Nieprzywierająca forma
Etap 6 /7
Ubij jajko i posmaruj nim wierzch kulek. Posyp pozostałym oregano.
6łyżeczka Suszone oregano 3szt. Jajka
Etap 7 /7
Piecz w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.