Pizza dla mięsożerców
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
świeże ciasto na pizzę (domowe lub mrożone)
mąka
sos pomidorowy
starty ser cheddar
cebula pokrojona w plasterki
kotlety wołowe
Śmietanka
świeże liście bazylii i rukola do ozdoby
sól
świeżo mielony czarny pieprz
Akcesoria
Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia Snacking & Baking XL
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Po rozgrzaniu urządzenia połóż kotlety na grillu i piecz zgodnie ze swoimi preferencjami. Dopraw kotlety
Etap 2 /6
solą i pieprzem do smaku, a następnie potnij na kawałki o wielkości kęsa.
Etap 3 /6
Rozwałkuj ciasto na powierzchni posypanej mąką – powinno być na tyle cienkie, aby mogło zmieścić się w formie do pieczenia.
Etap 4 /6
Rozsmaruj na cieście sos pomidorowy. Na pizzy połóż gotowane mięso, cebulę, śmietanę i tarty ser.
Etap 5 /6
Włóż akcesorium do OptiGrill. Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Piecz przez 15 minut, aż ciasto zrobi się złotobrązowe.
Etap 6 /6
Przed podaniem ozdób świeżymi liśćmi bazylii i rukolą.