Polędwiczka z jabłkami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 0 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
2 osób
- 20 g Oleju 
- 500 g Polędwiczki wieprzowej 
- 1 łyżeczka Tymianku suszonego 
- 1 łyżeczka Majeranku suszonego 
- 300 g Cebuli pokrojonej w piórka 
- 250 g Jabłek pokrojonych w ósemki 
- 1 łyżeczka Soli 
- Pieprz do smaku 
- 50 g Wody 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Polędwiczkę obtocz w tymianku i majeranku. W Cook4Me rozgrzej olej.
Etap 2 /5
Włóż polędwiczkę i smaż ją 3 minuty z jednej strony, potem przerzuć na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty. Wyjmij ją.
Etap 3 /5
Do Cook4Me wrzuć cebulę i jabłka, posól. Smaż 5 minut co chwilę mieszając. W międzyczasie polędwiczkę pokrój na ok. 5 cm plastry i dodaj do cebuli i jabłek. Jak już się podsmażą, wlej wodę.
Etap 4 /5
Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Cebulę i jabłka możesz rozgnieść lub zostawić tak jak są. Polędwiczkę z powstałym sosem podawaj, np. z kaszą.
