Polędwiczka z jabłkami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
20 g Oleju
500 g Polędwiczki wieprzowej
1 łyżeczka Tymianku suszonego
1 łyżeczka Majeranku suszonego
300 g Cebuli pokrojonej w piórka
250 g Jabłek pokrojonych w ósemki
1 łyżeczka Soli
Pieprz do smaku
50 g Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Polędwiczkę obtocz w tymianku i majeranku. W Cook4Me rozgrzej olej.
Etap 2 /5
Włóż polędwiczkę i smaż ją 3 minuty z jednej strony, potem przerzuć na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty. Wyjmij ją.
Etap 3 /5
Do Cook4Me wrzuć cebulę i jabłka, posól. Smaż 5 minut co chwilę mieszając. W międzyczasie polędwiczkę pokrój na ok. 5 cm plastry i dodaj do cebuli i jabłek. Jak już się podsmażą, wlej wodę.
Etap 4 /5
Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Cebulę i jabłka możesz rozgnieść lub zostawić tak jak są. Polędwiczkę z powstałym sosem podawaj, np. z kaszą.