Polędwiczka z jabłkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)
Przepis według Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)

Polędwiczka z jabłkami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 20 g Oleju

  • 500 g Polędwiczki wieprzowej

  • 1 łyżeczka Tymianku suszonego

  • 1 łyżeczka Majeranku suszonego

  • 300 g Cebuli pokrojonej w piórka

  • 250 g Jabłek pokrojonych w ósemki

  • 1 łyżeczka Soli

  • Pieprz do smaku

  • 50 g Wody

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Polędwiczkę obtocz w tymianku i majeranku. W Cook4Me rozgrzej olej.

Etap 2 /5

Włóż polędwiczkę i smaż ją 3 minuty z jednej strony, potem przerzuć na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty. Wyjmij ją.

Etap 3 /5

Do Cook4Me wrzuć cebulę i jabłka, posól. Smaż 5 minut co chwilę mieszając. W międzyczasie polędwiczkę pokrój na ok. 5 cm plastry i dodaj do cebuli i jabłek. Jak już się podsmażą, wlej wodę.

Etap 4 /5

Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Cebulę i jabłka możesz rozgnieść lub zostawić tak jak są. Polędwiczkę z powstałym sosem podawaj, np. z kaszą.