Polędwiczka wieprzowa w sosie pomidorowym z pieczarkami - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Jaga_pl

Polędwiczka wieprzowa w sosie pomidorowym z pieczarkami

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    55 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Poledwiczki woeprzowej

  • 100 g pieczarek

  • 250 ml Bulionu

  • 250 ml czerwonego wytrawnego wina

  • 2 łyżeczki przecieru pomidoroego

  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzoŵego

  • 0.5 łyżeczka ziół prowansalskich

  • 0.5 łyżeczka słodkiej papryki

  • 1 cebula

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 500g Poledwiczki woeprzowej
  • 100g pieczarek
  • 250ml Bulionu
  • 250ml czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżeczki przecieru pomidoroego
  • 1łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzoŵego
  • 0.5łyżeczka ziół prowansalskich
  • 0.5łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 cebula

Etap 2 /5

Wlej na patelnię olej. Pokrój polędwiczki w plastry. Rozbij plastry lekko. Obsmaż kawałki na patelni. Następnie na patelni zeszklij cebulę i podsmaż pieczarki.

  • 500g Poledwiczki woeprzowej
  • 100g pieczarek
  • 1 cebula

Etap 3 /5

Dodaj do misy bulion, wino oraz mięso. Dusimy wszystko.

  • 500g Poledwiczki woeprzowej
  • 250ml Bulionu
  • 250ml czerwonego wytrawnego wina

Etap 4 /5

Dodaj resztę składników, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj pod ciśnieniem.

  • 100g pieczarek
  • 2 łyżeczki przecieru pomidoroego
  • 1łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzoŵego
  • 0.5łyżeczka ziół prowansalskich
  • 0.5łyżeczka słodkiej papryki

Etap 5 /5

Zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną, 2 łyżeczki rozpuszczamy w zimnej wodzie, wlewamy mieszając do gotowego sosu. Dusimy ok 10 min.