Polędwiczki wieprzowe po azjatycku - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według SR9

Polędwiczki wieprzowe po azjatycku

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 500 g Polędwiczki wieprzowe

  • 2 łyżeczka Pasta czerwona curry

  • 2 łyżka Koncentrat pomidorowy

  • 80 ml Sos sojowy

  • 1 Pietruszka

  • 250 ml Wody lub bulion

  • 1.5 łyżka Miodu

  • 2 łyżeczka Sezam

  • 1 Papryka chilli

  • 1 Makaron ryżowy

  • 200 g Pieczarek

  • 1 łyżeczka Oliwa z oliwy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotować składniki: Polędwiczki wieprzowe pokroi na kostkę, Papryczki chili posiekać Małe Pieczarki pokroić w ćwiartki Pietruszkę posiekać

Etap 2 /5

Wlać oliwę z oliwy i wrzucić Pokrojone w kostkę polędwiczki wieprzowe do garnka podsmażyć do zarumienienia, opcjonalnie minutka, dwie w zależności jak szybko się rozgrzeje.

  • 500g Polędwiczki wieprzowe
  • 1łyżeczka Oliwa z oliwy

Etap 3 /5

Papryczkę chilli, pieczarki, wodę, pastę curry, koncentrat, sos sojowy plus wodę i miód wrzucić do garnka i wymieszać

  • 2łyżeczka Pasta czerwona curry
  • 2łyżka Koncentrat pomidorowy
  • 80ml Sos sojowy
  • 250ml Wody lub bulion
  • 1.5łyżka Miodu
  • 1 Papryka chilli
  • 200g Pieczarek

Etap 4 /5

Gotować 15 min pod wysokim ciśnieniem

Etap 5 /5

Po gotowaniu wrzucić sezam + pietruszkę, ewentualnie dodać sosu sojowego dla smaku. Proponuje podać z makaronem ryżowym lub ryżem

  • 1 Pietruszka
  • 2łyżeczka Sezam
  • 1 Makaron ryżowy