Polędwiczki wieprzowe po azjatycku
- Całkowity czas 23 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
500 g Polędwiczki wieprzowe
2 łyżeczka Pasta czerwona curry
2 łyżka Koncentrat pomidorowy
80 ml Sos sojowy
1 Pietruszka
250 ml Wody lub bulion
1.5 łyżka Miodu
2 łyżeczka Sezam
1 Papryka chilli
1 Makaron ryżowy
200 g Pieczarek
1 łyżeczka Oliwa z oliwy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotować składniki: Polędwiczki wieprzowe pokroi na kostkę, Papryczki chili posiekać Małe Pieczarki pokroić w ćwiartki Pietruszkę posiekać
Etap 2 /5
Wlać oliwę z oliwy i wrzucić Pokrojone w kostkę polędwiczki wieprzowe do garnka podsmażyć do zarumienienia, opcjonalnie minutka, dwie w zależności jak szybko się rozgrzeje.
Etap 3 /5
Papryczkę chilli, pieczarki, wodę, pastę curry, koncentrat, sos sojowy plus wodę i miód wrzucić do garnka i wymieszać
Etap 4 /5
Gotować 15 min pod wysokim ciśnieniem
Etap 5 /5
Po gotowaniu wrzucić sezam + pietruszkę, ewentualnie dodać sosu sojowego dla smaku. Proponuje podać z makaronem ryżowym lub ryżem