Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z pieczarkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z pieczarkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 700 g Polędwiczki wieprzowej

  • 50 g Cebuli

  • 400 g Pieczarek

  • 400 ml Śmietanki 30%

  • 200 g Serka topionego

  • Natka pietruszki

  • 30 ml Oliwy

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Polędwiczkę wieprzową dokładnie umyj i oczyść z niepotrzebnych błonek a następnie pokrój w grubsze plastry, następnie przypraw z obu stron.

Etap 2 /5

Do Cook4Me wlej oliwę i smaż polędwiczki z obu stron po 2,5 minuty.

Etap 3 /5

Polędwiczki wyjmij i na pozostały tłuszcz wrzuć cebulę oraz pieczarki. Smaż, aż do zmniejszenia objętości pieczarek.

Etap 4 /5

Na usmażone warzywa wyłóż polędwiczki, a następnie zalej śmietanką i dodaj serek topiony. Duś, aż sos zmięknie.

Etap 5 /5

Polędwiczki z sosem podawaj z makaronem konjac z dodatkiem natki pietruszki.