Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
250 g Grzyb kurka
500 g Polędwica wieprzowa
100 g Cebula
Pietruszka
4 łyżka Oliwa z oliwek
40 g Masło
400 g Śmietanka 30%
2 łyżka Parmezan
1.5 łyżeczka Czosnek granulowany
0.5 łyżeczka Gałka muszkatołowa
1 łyżeczka Garam masala
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Polędwiczki pokroić w plastry. Do urządzenia wlewamy 3 łyżki oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy przez 8 min w trybie średnie podsmażenie mieszając oraz obracając mięso z każdej strony.
Etap 2 /5
Cebulę siekamy w piórka. Do cook4me wlewamy łyżkę oliwy oraz do mięsa dodajemy cebulę, podsmażamy przez 3 min w trybie średnie podsmażenie mieszając od czasu do czasu. Zawartości wyciągamy z urządzenia i przekładamy na talerz.
Etap 3 /5
Kurki myjemy i za pomocą dłoni większe grzyby rozdzielamy na mniejsze części. Do urządzenia wkładamy masło i kurki, podsmażamy przez 6min w trybie średnie podsmażenie mieszając.
Etap 4 /5
Do urządzenia wlewamy śmietanę, dodajemy posiekaną pietruszkę, parmezan oraz doprawiamy czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową, garam masala, solą i pieprzem. Dusimy w trybie duszenie wysokie przez 4 min.
Etap 5 /5
Dodajemy mięso i podsmażamy przez 3min w trybie średnie podsmażenie mieszając.