Polędwiczki wieprzowe
- Całkowity czas 45 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
325 g Polędwica wieprzowa (3 x 450 g)
1 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka Musztarda dijon
0.5 łyżeczka Miód
0.5 łyżeczka Czosnek w proszku
0.5 łyżeczka Wędzona papryka
2 szczypta Przyprawa chili
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Dopraw żeberka wieprzowe solą i pieprzem. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, musztardę, miód, czosnek w proszku, paprykę i chili. Zalej polędwiczki przyrządzonym sosem.
Etap 2 /5
Mięso włożyć do urządzenia wyposażonego w talerz. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /5
W połowie gotowania obróć polędwiczki.
Etap 4 /5
Sprawdź, czy są dobrze upieczone – czas gotowania może się różnić w zależności od wielkości mięsa. W razie potrzeby piecz jeszcze przez 5 minut.
Etap 5 /5
Wyjmij polędwiczki i odstaw na 5 minut, a następnie pokrój na plasterki i podawaj z kalafiorem „bang bang”.