Pomidorowe risotto z krewetkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pomidorowe risotto z krewetkami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    11 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 300 g Krewetka

  • 3 Czosnek

  • 360 g Ryż arborio

  • 3 łyżka Koncentrat pomidorowy

  • 600 g Pomidor

  • 3 łyżka Sok z cytryny

  • 90 cl Bulion warzywny

  • 60 g Masło

  • Rukola

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Posiekaj czosnek i pomidory. Pokrój masło w kostkę.

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

Etap 3 /6

Podsmaż krewetki. Wyjmij i odłóż na bok. Następnie podsmaż czosnek. Dodaj ryż i wymieszaj.

Etap 4 /6

Dodaj koncentrat pomidorowy, rozdrobnione pomidory i sok z cytryny. Wymieszaj. Wlej bulion.

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Dodaj masło i wymieszaj. Dodaj krewetki, aby je podgrzać. Podawaj z rukolą.