Pudding gotowany na parze
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Jajko
140 g Cukier brązowy
90 ml Niesłodzone mleko skondensowane
90 g Masło
135 g Mąka
1.5 łyżeczka Proszek do pieczenia
Bita śmietana
Syrop klonowy
6 Kokilka
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Utrzyj jajka z cukrem. Dodaj mleko kondensowane, masło, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj dokładnie.
Etap 3 /5
Wlej masę do kokilek na 2/3 wysokości. Przykryj papierem do pieczenia i włóż do koszyka do gotowania na parze. Wlej 250 ml wody do Cook4me i włóż koszyk.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Podawaj wystudzone z syropem klonowym i opcjonalnie z bitą śmietaną.