Pudding jabłkowy - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pudding jabłkowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

3 porcje

  • 1.2 l Mleko

  • 300 ml Gęsta śmietana

  • 750 g Chleb

  • 6 Jajko

  • 420 g Cukier

  • 3 Jabłko

  • 150 g Rodzynki

  • 150 ml Rum

  • Migdały

  • 1 szczypta Sól

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /4

W dużym garnku doprowadź mleko i śmietanę do wrzenia ze szczyptą soli. Zdejmij z ognia, dodaj czerstwy chleb i mieszaj aż do wchłonięcia płynu.

  • 1.2l Mleko
  • 300ml Gęsta śmietana
  • 750g Chleb

Etap 2 /4

Ubij w misce jajka i cukier. Dodaj nasączony chleb, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj rodzynki, obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz rum. Dokładnie wymieszaj. Wlej do natłuszczonej formy. Posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Włóż formę do Cake Factory.

  • 750g Chleb
  • 6 Jajko
  • 420g Cukier
  • 3 Jabłko
  • 150g Rodzynki
  • 150ml Rum
  • Migdały
  • Nieprzywierająca forma

Etap 3 /4

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 4 /4

Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij z formy.