Pudding jabłkowy
- Całkowity czas 2 godz. 5 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
3 porcje
1.2 l Mleko
300 ml Gęsta śmietana
750 g Chleb
6 Jajko
420 g Cukier
3 Jabłko
150 g Rodzynki
150 ml Rum
Migdały
1 szczypta Sól
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W dużym garnku doprowadź mleko i śmietanę do wrzenia ze szczyptą soli. Zdejmij z ognia, dodaj czerstwy chleb i mieszaj aż do wchłonięcia płynu.
Etap 2 /4
Ubij w misce jajka i cukier. Dodaj nasączony chleb, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj rodzynki, obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz rum. Dokładnie wymieszaj. Wlej do natłuszczonej formy. Posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 3 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 4 /4
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij z formy.