Pudding
- Całkowity czas 1 godz. 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
92 g czerstwe okruchy chleba
90 ml podgrzane mleko
1 Jajko
50 g Cukier
0.5 łyżeczka ekstrakt waniliowy
50 g podgrzany miód
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Nagrzej piekarnik do 180°C.
Etap 2 /8
Mocz czerstwe okruchy chleba w podgrzanym mleku, aż zmiękną.
Etap 3 /8
Do blendera wlej mleko, dodaj jako, cukier i ekstrakt z wanilii, a następnie okruchy chleba.
Etap 4 /8
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 5 /8
Wlej podgrzany miód do pojedynczych foremek do ciasta savarin. Przechyl foremki we wszystkie strony, aby upewnić się, że ścianki są całkowicie pokryte miodem.
Etap 6 /8
Piecz przez około 35–40 minut.
Etap 7 /8
Przed wyjęciem z foremki pozostaw do ostygnięcia. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Etap 8 /8
Podawaj na zimno.