Pudding
Tefal
Przepis według Tefal

Pudding

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

2 osób

  • 92 g czerstwe okruchy chleba

  • 90 ml podgrzane mleko

  • 1 Jajko

  • 50 g Cukier

  • 0.5 łyżeczka ekstrakt waniliowy

  • 50 g podgrzany miód

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Nagrzej piekarnik do 180°C.

Etap 2 /8

Mocz czerstwe okruchy chleba w podgrzanym mleku, aż zmiękną.

  • 92g czerstwe okruchy chleba
  • 90ml podgrzane mleko

Etap 3 /8

Do blendera wlej mleko, dodaj jako, cukier i ekstrakt z wanilii, a następnie okruchy chleba.

  • 92g czerstwe okruchy chleba
  • 90ml podgrzane mleko
  • 1 Jajko
  • 50g Cukier
  • 0.5łyżeczka ekstrakt waniliowy

Etap 4 /8

Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.

Etap 5 /8

Wlej podgrzany miód do pojedynczych foremek do ciasta savarin. Przechyl foremki we wszystkie strony, aby upewnić się, że ścianki są całkowicie pokryte miodem.

  • 50g podgrzany miód

Etap 6 /8

Piecz przez około 35–40 minut.

Etap 7 /8

Przed wyjęciem z foremki pozostaw do ostygnięcia. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.

Etap 8 /8

Podawaj na zimno.