Pulpeciki wieprzowo-krewetkowe Kiszki
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Mielona wieprzowina
350 g Krewetki
1 garść Cebula dymka
2 goździk Czosnek
0.67 łyżeczka Imbir
0.5 łyżeczka Sól
2 liść Liście kapusty pekińskiej
1 szt. Pomidor
1 łyżka Sos ostrygowy
1 łyżka Sos sojowy
0.67 łyżka Cukier
0.5 łyżeczka Świeży imbir
2 goździk Czosnek
1 łyżka Skrobia kukurydziana
1 łyżka Olej roślinny
300 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
300g Mielona wieprzowina 350g Krewetki 1garść Cebula dymka 2goździk Czosnek 0.67łyżeczka Imbir 0.5łyżeczka Sól 2liść Liście kapusty pekińskiej 1szt. Pomidor 1łyżka Sos ostrygowy 1łyżka Sos sojowy 0.67łyżka Cukier 0.5łyżeczka Świeży imbir 2goździk Czosnek 1łyżka Skrobia kukurydziana 1łyżka Olej roślinny 300ml Woda
Etap 2 /6
Najpierw przygotuj pulpeciki. Oczyść dokładnie krewetki, pozbądź się pancerzyków oraz jelit. Następnie drobno je posiekaj i dodaj do mięsa mielonego. Dorzuć pozostałe składniki: garść drobno pociętej dymki, 2 ząbki czosnku oraz kawałek imbiru starte na tarce. Posyp solą. Dokładnie wyrób masę i formuj pulpeciki.
300g Mielona wieprzowina 350g Krewetki 1garść Cebula dymka 2goździk Czosnek 0.67łyżeczka Imbir 0.5łyżeczka Sól
Etap 3 /6
Teraz ustaw w pobliżu urządzenia pozostałe składniki – pocięte liście kapusty pekińskiej, pozostałe ząbki czosnku i imbir oraz wszystkie przyprawy, sosy i wodę. Skrobię kukurydzianą wymieszaj z 3-5 łyżkami zimnej wody.
2liść Liście kapusty pekińskiej 1łyżka Sos ostrygowy 1łyżka Sos sojowy 0.67łyżka Cukier 0.5łyżeczka Świeży imbir 2goździk Czosnek 1łyżka Skrobia kukurydziana 300ml Woda
Etap 4 /6
Dodaj do Cook4me olej roślinny i delikatnie przełóż pulpeciki. Obsmaż je z każdej strony przez 3 minuty. Następnie dodaj kapustę, czosnek i imbir i smaż jeszcze przez 1 minutę.
2liść Liście kapusty pekińskiej 0.5łyżeczka Świeży imbir 2goździk Czosnek 1łyżka Olej roślinny
Etap 5 /6
Wlej wodę oraz dodaj sos sojowy, ostrygowy i cukier. Teraz czas na rozrobioną skrobię. Delikatnie wszystko zamieszaj. Przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
1łyżka Sos ostrygowy 1łyżka Sos sojowy 0.67łyżka Cukier 1łyżka Skrobia kukurydziana 300ml Woda
Etap 6 /6
Gotowe danie podawaj jako składową całego posiłku. Serwuj w niewielkich miseczkach z odrobiną bulionu. Obok ustaw miseczki z ryżem, świeże warzywa, kapustę kimchi jeśli lubisz i inne ulubione dodatki.