Pulpeciki wieprzowo-krewetkowe Kiszki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pulpeciki wieprzowo-krewetkowe Kiszki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Mielona wieprzowina

  • 350 g Krewetki

  • 1 garść Cebula dymka

  • 2 goździk Czosnek

  • 0.67 łyżeczka Imbir

  • 0.5 łyżeczka Sól

  • 2 liść Liście kapusty pekińskiej

  • 1 szt. Pomidor

  • 1 łyżka Sos ostrygowy

  • 1 łyżka Sos sojowy

  • 0.67 łyżka Cukier

  • 0.5 łyżeczka Świeży imbir

  • 2 goździk Czosnek

  • 1 łyżka Skrobia kukurydziana

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 300 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 300g Mielona wieprzowina
  • 350g Krewetki
  • 1garść Cebula dymka
  • 2goździk Czosnek
  • 0.67łyżeczka Imbir
  • 0.5łyżeczka Sól
  • 2liść Liście kapusty pekińskiej
  • 1szt. Pomidor
  • 1łyżka Sos ostrygowy
  • 1łyżka Sos sojowy
  • 0.67łyżka Cukier
  • 0.5łyżeczka Świeży imbir
  • 2goździk Czosnek
  • 1łyżka Skrobia kukurydziana
  • 1łyżka Olej roślinny
  • 300ml Woda

Etap 2 /6

Najpierw przygotuj pulpeciki. Oczyść dokładnie krewetki, pozbądź się pancerzyków oraz jelit. Następnie drobno je posiekaj i dodaj do mięsa mielonego. Dorzuć pozostałe składniki: garść drobno pociętej dymki, 2 ząbki czosnku oraz kawałek imbiru starte na tarce. Posyp solą. Dokładnie wyrób masę i formuj pulpeciki.

  • 300g Mielona wieprzowina
  • 350g Krewetki
  • 1garść Cebula dymka
  • 2goździk Czosnek
  • 0.67łyżeczka Imbir
  • 0.5łyżeczka Sól

Etap 3 /6

Teraz ustaw w pobliżu urządzenia pozostałe składniki – pocięte liście kapusty pekińskiej, pozostałe ząbki czosnku i imbir oraz wszystkie przyprawy, sosy i wodę. Skrobię kukurydzianą wymieszaj z 3-5 łyżkami zimnej wody.

  • 2liść Liście kapusty pekińskiej
  • 1łyżka Sos ostrygowy
  • 1łyżka Sos sojowy
  • 0.67łyżka Cukier
  • 0.5łyżeczka Świeży imbir
  • 2goździk Czosnek
  • 1łyżka Skrobia kukurydziana
  • 300ml Woda

Etap 4 /6

Dodaj do Cook4me olej roślinny i delikatnie przełóż pulpeciki. Obsmaż je z każdej strony przez 3 minuty. Następnie dodaj kapustę, czosnek i imbir i smaż jeszcze przez 1 minutę.

  • 2liść Liście kapusty pekińskiej
  • 0.5łyżeczka Świeży imbir
  • 2goździk Czosnek
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 5 /6

Wlej wodę oraz dodaj sos sojowy, ostrygowy i cukier. Teraz czas na rozrobioną skrobię. Delikatnie wszystko zamieszaj. Przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

  • 1łyżka Sos ostrygowy
  • 1łyżka Sos sojowy
  • 0.67łyżka Cukier
  • 1łyżka Skrobia kukurydziana
  • 300ml Woda

Etap 6 /6

Gotowe danie podawaj jako składową całego posiłku. Serwuj w niewielkich miseczkach z odrobiną bulionu. Obok ustaw miseczki z ryżem, świeże warzywa, kapustę kimchi jeśli lubisz i inne ulubione dodatki.