Puree kalafiorowe z kiełbaskami
Tefal
Przepis według Tefal

Puree kalafiorowe z kiełbaskami

ratings.3.5

3.5/5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Kalafior

  • 150 g Ziemniaki

  • 450 ml Woda (lub bulion)

  • 45 g Masło

  • 250 g Kiełbasa czosnkowa (lub szynka)

  • 6 szt. Duże jajka

  • 300 ml Śmietanka

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 900g Kalafior
  • 150g Ziemniaki
  • 450ml Woda (lub bulion)
  • 45g Masło
  • 250g Kiełbasa czosnkowa (lub szynka)
  • 6szt. Duże jajka
  • 300ml Śmietanka

Etap 2 /4

Do Cook4me włóż masło, kalafior, wodę, ziemniaki, sól, pieprz, kiełbaski, a następnie jajka.

  • 900g Kalafior
  • 150g Ziemniaki
  • 450ml Woda (lub bulion)
  • 45g Masło
  • 250g Kiełbasa czosnkowa (lub szynka)
  • 6szt. Duże jajka

Etap 3 /4

Gotuj w Cook4me.

Etap 4 /4

Wyjmij jajka i kiełbaski. Wymieszaj pozostałe składniki ze śmietaną.

  • 300ml Śmietanka