Puszyste batoniki
- Całkowity czas 1 godz. 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
50 g Pianki
50 g Popcorn
4 łyżka Śmietanka
1 łyżka Skrobia kukurydziana
2 łyżka Kolorowe posypki czekoladowe
2 łyżka Kolorowe drażetki czekoladowe
1 łyżka Olej
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Rozgrzej urządzenie przez 5 minut do 200°C.
Etap 2 /10
Włącz komorę 1. Umieść pianki w foremce dostosowanej do wielkości urządzenia.
Etap 3 /10
Włącz komorę 2. Umieść kukurydzę w urządzeniu na płycie.
Etap 4 /10
Naciśnij SYNC, aby zakończyć gotowanie w tym samym czasie. Naciśnij START, aby rozpocząć proces gotowania.
Etap 5 /10
Jeśli nie wszystkie ziarna popcornu pękły, podpiecz je jeszcze przez chwilę.
Etap 6 /10
Gdy pianki się rozpuszczą, dodaj do foremki płynną śmietankę i skrobię kukurydzianą. Za pomocą trzepaczki dobrze wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Etap 7 /10
Następnie dodaj popcorn. Dobrze wymieszaj szpatułką.
Etap 8 /10
Posmaruj prostokątną foremkę olejem. Umieść w foremce mieszankę pianek i popcornu. Za pomocą szpatułki rozprowadź masę na grubość około 2 cm. Posyp czekoladowymi drażetkami i posypkami.
Etap 9 /10
Włóż foremkę do lodówki na 1 godzinę. Mieszanka musi być twarda, aby można ją było łatwo wyjąć z foremki.
Etap 10 /10
Wyjmij z formy i pokrój na batony za pomocą noża. Smacznego!
