Puszyste batoniki - przepisy DUAL EASY FRY XXL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Puszyste batoniki

Review 3 stars (average)

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 30 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

4 osób

  • 50 g Pianki

  • 50 g Popcorn

  • 4 łyżka Śmietanka

  • 1 łyżka Skrobia kukurydziana

  • 2 łyżka Kolorowe posypki czekoladowe

  • 2 łyżka Kolorowe drażetki czekoladowe

  • 1 łyżka Olej

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Rozgrzej urządzenie przez 5 minut do 200°C.

Etap 2 /10

Włącz komorę 1. Umieść pianki w foremce dostosowanej do wielkości urządzenia.

  • 50g Pianki

Etap 3 /10

Włącz komorę 2. Umieść kukurydzę w urządzeniu na płycie.

  • 50g Popcorn

Etap 4 /10

Naciśnij SYNC, aby zakończyć gotowanie w tym samym czasie. Naciśnij START, aby rozpocząć proces gotowania.

Etap 5 /10

Jeśli nie wszystkie ziarna popcornu pękły, podpiecz je jeszcze przez chwilę.

Etap 6 /10

Gdy pianki się rozpuszczą, dodaj do foremki płynną śmietankę i skrobię kukurydzianą. Za pomocą trzepaczki dobrze wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • 50g Pianki
  • 4łyżka Śmietanka
  • 1łyżka Skrobia kukurydziana

Etap 7 /10

Następnie dodaj popcorn. Dobrze wymieszaj szpatułką.

  • 50g Popcorn

Etap 8 /10

Posmaruj prostokątną foremkę olejem. Umieść w foremce mieszankę pianek i popcornu. Za pomocą szpatułki rozprowadź masę na grubość około 2 cm. Posyp czekoladowymi drażetkami i posypkami.

  • 2łyżka Kolorowe posypki czekoladowe
  • 2łyżka Kolorowe drażetki czekoladowe
  • 1łyżka Olej

Etap 9 /10

Włóż foremkę do lodówki na 1 godzinę. Mieszanka musi być twarda, aby można ją było łatwo wyjąć z foremki.

Etap 10 /10

Wyjmij z formy i pokrój na batony za pomocą noża. Smacznego!