Quesadilla według Andrzeja Andrzejczaka
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Udziki z kurczaka
150 g Cebula
20 g Czosnek
1 Kolendra
100 ml Sos sojowy
5 g Kmin rzymski
30 g Sambal
5 g Pieprz czarny
100 g Pieczarki brunatne
4 szt. Tortilla pszenna lub kukurydziana
150 g Ser Cheddar
300 ml Mus mango
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
500g Udziki z kurczaka 150g Cebula 20g Czosnek 1 Kolendra 100ml Sos sojowy 5g Kmin rzymski 30g Sambal 5g Pieprz czarny 100g Pieczarki brunatne 4szt. Tortilla pszenna lub kukurydziana 150g Ser Cheddar 300ml Mus mango
Etap 2 /8
Pokrój kurczaka w grubsze paski.
500g Udziki z kurczaka
Etap 3 /8
Wrzuć mięso do miski, zamarynuj z kuminem, czosnkiem, sosem sojowym, sambalem i pieprzem.
500g Udziki z kurczaka 20g Czosnek 100ml Sos sojowy 5g Kmin rzymski 30g Sambal 5g Pieprz czarny
Etap 4 /8
Dodaj do mięsa cebulę, posiekaną kolendrę i pokrojone w ćwiartki pieczarki, zalej musem mango i dobrze wymieszaj.
150g Cebula 1 Kolendra 100g Pieczarki brunatne 300ml Mus mango
Etap 5 /8
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /8
Odlej część sosu i wrzuć mięso z sosem na patelnię, zredukuj płyn żeby oblepił mięso.
Etap 7 /8
Rozgrzej patelnię, połóż placek tortilli, na to ser, mięso i znowu ser, zamknij drugą tortillą i dobrzej zagrzej z obu stron.
500g Udziki z kurczaka 4szt. Tortilla pszenna lub kukurydziana 150g Ser Cheddar
Etap 8 /8
Quesadille pokrój w trójkąty, podaj ze świeżą kolendrą, dymką i kwaśną śmietaną.
1 Kolendra