Różowe bezy z czekoladą
- Całkowity czas 3 godz. 35 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 2 godz. 35 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
4 Jajko
200 g Cukier
1 łyżeczka Sok z cytryny
2 g Barwnik spożywczy
30 g Dekoracje
150 g Czekolada
15 g Olej
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Do misy z dołączoną trzepaczką Flex wlej białka i sok z cytryny. Naciśnij „Start”.
Etap 2 /9
Naciśnij „Start”. Stopniowo dodawaj cukier cały czas miksując. Dodaj barwnik spożywczy.
Etap 3 /9
Rozgrzej piekarnik do 100°C.
Etap 4 /9
Napełnij bezą rękaw cukierniczy z końcówką 14 mm.
Etap 5 /9
Wyciskaj bezy w koła o średnicy 9 cm, zaczynając od środka, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Etap 6 /9
Udekoruj bezy kilkoma słodkimi dekoracjami.
Etap 7 /9
Piecz 2 godziny i 30 minut. Sprawdź, czy są gotowe.
Etap 8 /9
Do miski wsyp kawałki czekolady i oliwę. Stopniowo roztapiaj mieszaninę w kuchence mikrofalowej. Wymieszaj szpatułką.
Etap 9 /9
Zanurz bezy (spód) do połowy w czekoladzie, usuń nadmiar. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw do lodówki na 30 minut.