Ragu z polędwiczek wieprzowych
Tefal
Przepis według Tefal

Ragu z polędwiczek wieprzowych

Review 2 stars (average)

2/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 goździk Czosnek

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 700 g Polędwiczka wieprzowa

  • 1 Cebula

  • 2 kostka Marchew

  • 1 kostka Seler naciowy

  • 500 g Przecier pomidorowy

  • 2 łyżka Koncentrat pomidorowy

  • 2 kostka Bulion wołowy

  • 4 łyżka Przyprawa włoska

  • sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Pokrój polędwiczkę w 2 cm kostkę. Posiekaj czosnek, cebulę i selera. Pokrój marchewkę w kostkę.

  • 4goździk Czosnek
  • 700g Polędwiczka wieprzowa
  • 1 Cebula
  • 2kostka Marchew
  • 1kostka Seler naciowy

Etap 2 /6

Wlej oliwę do Cook4me.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Obsmaż polędwiczkę z każdej strony. Dodaj cebulę i czosnek i podsmażaj, aż cebula się zeszkli.

  • 4goździk Czosnek
  • 700g Polędwiczka wieprzowa
  • 1 Cebula

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki, dopraw.

  • 4goździk Czosnek
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 700g Polędwiczka wieprzowa
  • 1 Cebula
  • 2kostka Marchew
  • 1kostka Seler naciowy
  • 500g Przecier pomidorowy
  • 2łyżka Koncentrat pomidorowy
  • 2kostka Bulion wołowy
  • 4łyżka Przyprawa włoska
  • sól, pieprz

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Podawaj z tłuczonymi ziemniakami.