Ragu z polędwiczek wieprzowych
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 goździk Czosnek
2 łyżka Oliwa z oliwek
700 g Polędwiczka wieprzowa
1 Cebula
2 kostka Marchew
1 kostka Seler naciowy
500 g Przecier pomidorowy
2 łyżka Koncentrat pomidorowy
2 kostka Bulion wołowy
4 łyżka Przyprawa włoska
sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Pokrój polędwiczkę w 2 cm kostkę. Posiekaj czosnek, cebulę i selera. Pokrój marchewkę w kostkę.
4goździk Czosnek 700g Polędwiczka wieprzowa 1 Cebula 2kostka Marchew 1kostka Seler naciowy
Etap 2 /6
Wlej oliwę do Cook4me.
2łyżka Oliwa z oliwek
Etap 3 /6
Obsmaż polędwiczkę z każdej strony. Dodaj cebulę i czosnek i podsmażaj, aż cebula się zeszkli.
4goździk Czosnek 700g Polędwiczka wieprzowa 1 Cebula
Etap 4 /6
Dodaj pozostałe składniki, dopraw.
4goździk Czosnek 2łyżka Oliwa z oliwek 700g Polędwiczka wieprzowa 1 Cebula 2kostka Marchew 1kostka Seler naciowy 500g Przecier pomidorowy 2łyżka Koncentrat pomidorowy 2kostka Bulion wołowy 4łyżka Przyprawa włoska sól, pieprz
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Podawaj z tłuczonymi ziemniakami.