Risotto z karczochami i czerwonym pesto - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Risotto z karczochami i czerwonym pesto

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g Ryż carnaroli

  • 30 g Cebula

  • 1 szt. Czosnek

  • 30 ml Białe wino

  • 220 ml Bulion warzywny

  • 20 g Czerwone pesto

  • 100 g Marynowane serca karczochów pokrojone na 2 lub 3 części

  • 20 g Ubita płynna śmietanka

  • 1 łyżka Parmezan

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej 1 łyżkę oleju z marynaty karczochów do garnka.

Etap 3 /6

Podsmaż cebulę i czosnek przez 2 min. w marynacie. Dodaj ryż. Wymieszaj. Dodaj białe wino.

Etap 4 /6

Po odparowaniu wina dolej bulionu i włóż pesto. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wymieszaj.

Etap 5 /6

Gotuj pod przykryciem.

Etap 6 /6

Wymieszaj. Dodaj śmietanę i karczochy. Podawaj z parmezanem.