Risotto z miso i pieczarkami wg Kiszki - przepisy Cook4Me | Tefal
Kiszka Ziemniaczana
Przepis według Kiszka Ziemniaczana

Risotto z miso i pieczarkami wg Kiszki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 150 g Ryżu do risotto (arborio)

  • 120 g Pieczarka

  • 400 ml Bulion

  • 1 łyżka Pasta miso

  • 1 Marchew

  • 1 Cebula

  • 1 Czosnek

  • Skórka z cytryny

  • 4 łyżka Śmietany 30%

  • 1 łyżka Masło

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 2 Jajko

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Pieczarki obierz, umyj krótko pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie plasterki. Następnie pokrój w drobną kostkę marchewkę, a cebulę w piórka bądź kostkę. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę.

Etap 2 /4

Dodaj do Cook4me 1 łyżkę oleju i wrzuć pieczarki. Smaż przez 3 minuty. Po tym czasie dorzuć marchewkę, a minutę później cebulę i czosnek. Po kolejnej minucie dodaj masło i ryż i smaż kolejną minutę.

  • 150g Ryżu do risotto (arborio)
  • 120g Pieczarka
  • 1 Marchew
  • 1 Cebula
  • 1 Czosnek
  • 1łyżka Masło
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 3 /4

Do garnka dodaj bulion oraz pastę miso. Zamieszaj. Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Po otwarciu pokrywy przemieszaj wszystko delikatnie. Risotto podawaj posypane odrobiną skórki z cytryny i polane niewielką ilością śmietany. Ja bardzo lubię serwować je z jajkiem sadzonym (koniecznie z płynnym żółtkiem). Idealnie sprawdzi się też jajko w gotowane w koszulce.

  • Skórka z cytryny
  • 4łyżka Śmietany 30%
  • 2 Jajko