Rolada serowa
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
1 porcja
300 g Startego sera mozzarella
300 g Startego sera gouda
100 g Orzechów włoskich
1 łyżeczka Tymianku otartego
0.33 c Żurawiny suszonej
Pieprz świeżo mielony
Akcesoria
Snacking & Baking akcesoria
Czas przygotowania
Etap 1 /5
OptiGrill z zamontowaną brytfanką rozgrzewamy do 210-220°C.
Etap 2 /5
Mieszankę serów wsypujemy do foremki, równomiernie rozprowadzając. Ser posypujemy orzechami, żurawiną, tymiankiem oraz świeżo mielonym pieprzem.
Etap 3 /5
Zapiekamy 20 minut.
Etap 4 /5
Wykładamy na papier do pieczenia. Zwijamy przez papier całość w rulon, następnie owijajmy jak cukierka. Chłodzimy około 20 minut w lodówce.
Etap 5 /5
Następnie kroimy w plastry. Podajemy z pumperniklem i konfiturami.