Rolady schabowe w sosie własnym
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Schabu wieprzowego w plastrach
2 Duże cebule
2 Kawałki kiełbasy zwyczajnej
8 szt. Małych ogórków konserwowych
50 ml Oleju rzepakowego
250 ml Wody
50 ml Śmietany 15%
3 Liście laurowe
6 Kulek ziela angielskiego
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
Słoiczek musztardy delikatesowej łagodnej
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Przygotuj składniki. Obierz cebulę i pokrój w piórka. Ogórki konserwowe oraz kiełbasę pokrój wzdłuż w grubsze paski.
Etap 2 /10
Umyj mięso i rozbij na cienkie płaty.
Etap 3 /10
Każdy rozbity plaster posmaruj z jednej strony musztardą, połóż kawałek kiełbasy, ogórka i kilka piórek cebuli.
Etap 4 /10
Zwiń roladę, na tyle ciasno, aby się nie otworzyła i miała ładny kształt.
Etap 5 /10
Zwinięte rolady podsmaż na oleju, z każdej strony, do zamknięcia się mięsa i dodaj resztę ogórka i cebuli.
Etap 6 /10
Do 250 ml wody dodaj wszystkie przyprawy. Wymieszaj.
Etap 7 /10
Rolady zalej wcześniej przygotowaną wodą z przyprawami.
Etap 8 /10
Rolady gotuj pod ciśnieniem.
Etap 9 /10
Ugotowane rolady przełóż na talerz oraz przecedź sos podbierakiem.
Etap 10 /10
Dodaj śmietanę i redukuj sos, aż zgęstnieje.