Rozmarynowo-morelowe tarteletki
- Całkowity czas 51 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 31 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
18 Morela
60 g Masło
60 g Cukier
1 Rozmaryn
Ciasto
225 g Mąka
60 g Mąka kukurydziana
45 g Mielone migdały
30 g Cukier puder
45 g Cukier trzcinowy
225 g Zmiękczone masło
3 g Sól morska
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włóż masło do nieprzywierającej formy i rozpuść je przy użyciu programu przez określony czas.
60g Masło
Etap 2 /4
Dodaj suszone morele, liście rozmarynu, cukier i wymieszaj. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
18 Morela 60g Cukier 1 Rozmaryn
Etap 3 /4
Zrób kruche ciasto: w misie do mieszania rozetrzyj opuszkami palców wszystkie składniki, aż do uzyskania gładkiego ciasta.
225g Mąka 60g Mąka kukurydziana 45g Mielone migdały 30g Cukier puder 45g Cukier trzcinowy 225g Zmiękczone masło 3g Sól morska
Etap 4 /4
Rozdziel ciasto między wgłębieniami. Dokładnie rozłóż ciasto i dodaj 2 morele do każdego wgłębienia. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.