Rozmarynowo-morelowe tarteletki
Tefal
Przepis według Tefal

Rozmarynowo-morelowe tarteletki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 51 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    31 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 18 Morela

  • 60 g Masło

  • 60 g Cukier

  • 1 Rozmaryn

  • Ciasto

  • 225 g Mąka

  • 60 g Mąka kukurydziana

  • 45 g Mielone migdały

  • 30 g Cukier puder

  • 45 g Cukier trzcinowy

  • 225 g Zmiękczone masło

  • 3 g Sól morska

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Włóż masło do nieprzywierającej formy i rozpuść je przy użyciu programu przez określony czas.

  • 60g Masło

Etap 2 /4

Dodaj suszone morele, liście rozmarynu, cukier i wymieszaj. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

  • 18 Morela
  • 60g Cukier
  • 1 Rozmaryn

Etap 3 /4

Zrób kruche ciasto: w misie do mieszania rozetrzyj opuszkami palców wszystkie składniki, aż do uzyskania gładkiego ciasta.

  • 225g Mąka
  • 60g Mąka kukurydziana
  • 45g Mielone migdały
  • 30g Cukier puder
  • 45g Cukier trzcinowy
  • 225g Zmiękczone masło
  • 3g Sól morska

Etap 4 /4

Rozdziel ciasto między wgłębieniami. Dokładnie rozłóż ciasto i dodaj 2 morele do każdego wgłębienia. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.