Rustykalna zupa z jajkiem na twardo
- Całkowity czas 31 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Ziemniak
75 g Marchew
150 g Rzepa
100 g Por
1 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
2 szt. Jaja
400 ml Bulion warzywny
1 łyżka Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
100g Ziemniak 75g Marchew 150g Rzepa 100g Por 1szt. Cebula 1szt. Czosnek 2szt. Jaja 400ml Bulion warzywny 1łyżka Oliwa z oliwek
Etap 2 /6
Umyj jajka. Przekłuj mały otwór w zaokrąglonym końcu, aby zapobiec pęknięciu skorupki.
2szt. Jaja
Etap 3 /6
Wlej olej do misy. Dodaj cebulę i pora. Zrumień je.
100g Por 1szt. Cebula 1łyżka Oliwa z oliwek
Etap 4 /6
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i zanurz jajka w zupie.
100g Ziemniak 75g Marchew 150g Rzepa 100g Por 1szt. Cebula 1szt. Czosnek 2szt. Jaja 400ml Bulion warzywny 1łyżka Oliwa z oliwek
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem 6 min.
Etap 6 /6
Jaja opłucz. Obierz je ze skorupek. Pokrój na ćwiartki. Zupę podawaj z jajkami.