Rustykalna zupa z jajkiem na twardo
Tefal
Przepis według Tefal

Rustykalna zupa z jajkiem na twardo

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g Ziemniak

  • 75 g Marchew

  • 150 g Rzepa

  • 100 g Por

  • 1 szt. Cebula

  • 1 szt. Czosnek

  • 2 szt. Jaja

  • 400 ml Bulion warzywny

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 100g Ziemniak
  • 75g Marchew
  • 150g Rzepa
  • 100g Por
  • 1szt. Cebula
  • 1szt. Czosnek
  • 2szt. Jaja
  • 400ml Bulion warzywny
  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 2 /6

Umyj jajka. Przekłuj mały otwór w zaokrąglonym końcu, aby zapobiec pęknięciu skorupki.

  • 2szt. Jaja

Etap 3 /6

Wlej olej do misy. Dodaj cebulę i pora. Zrumień je.

  • 100g Por
  • 1szt. Cebula
  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /6

Dodaj wszystkie pozostałe składniki i zanurz jajka w zupie.

  • 100g Ziemniak
  • 75g Marchew
  • 150g Rzepa
  • 100g Por
  • 1szt. Cebula
  • 1szt. Czosnek
  • 2szt. Jaja
  • 400ml Bulion warzywny
  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem 6 min.

Etap 6 /6

Jaja opłucz. Obierz je ze skorupek. Pokrój na ćwiartki. Zupę podawaj z jajkami.