Ryż z zielonym curry i fasolką mung
Tefal
Przepis według Tefal

Ryż z zielonym curry i fasolką mung

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 12 godz. 17 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    12 godz.

Składniki

2 osób

  • 80 g Ryż basmati

  • 220 ml Woda

  • 0.5 łyżeczka Zielona pasta curry

  • 35 g Fasola mung

  • 0.5 szt. Cebula

  • 1 szt. Czosnek

  • 1 łyżka Pistacje

  • 1 łyżeczka Pasta pistacjowa

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 80g Ryż basmati
  • 220ml Woda
  • 0.5łyżeczka Zielona pasta curry
  • 35g Fasola mung
  • 0.5szt. Cebula
  • 1szt. Czosnek
  • 1łyżka Pistacje
  • 1łyżeczka Pasta pistacjowa
  • Sól, pieprz

Etap 2 /4

Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem pistacji w Cook4me. Dokładnie wymieszaj, aby pasta curry i pasta pistacjowa wymieszały się równomiernie.

  • 80g Ryż basmati
  • 220ml Woda
  • 0.5łyżeczka Zielona pasta curry
  • 35g Fasola mung
  • 0.5szt. Cebula
  • 1szt. Czosnek
  • 1łyżeczka Pasta pistacjowa
  • Sól, pieprz

Etap 3 /4

Gotuj w Cook4me.

Etap 4 /4

Udekoruj pistacjami i podawaj.

  • 1łyżka Pistacje