Ryba z warzywami na parze
Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)
Przepis według Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)

Ryba z warzywami na parze

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Ryby, np. polędwicy z dorsza

  • Sok z połowy cytryny

  • Sól i pieprz do smaku

  • 150 g Marchewki

  • 80 g Pietruszki

  • 80 g Pora

Czas przygotowania

Etap 1 /2

Rybę dopraw solą i pieprzem. Warzywa pokrój w plasterki. Połowę warzyw włóż w papilotki zrobione z papieru do pieczenia. Na nie połóż rybę, skrop ją sokiem z cytryny. Na wierzchu ułóż pozostałe warzywa.

Etap 2 /2

Do Cook4Me wlej 500 g wody. Wstaw koszyczek do gotowania na parze. Włóż do niego papilotki z rybą i warzywami – tak, aby zostawić kilka odsłoniętych otworów. Zamknij urządzenie i gotuj. Gotowe!