Słodko-kwaśne warzywa
- Całkowity czas 21 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
300 g Marchewka
300 g Kalafior
150 g Czerwona papryka
3 Seler
200 g Cukier
400 g Ocet
600 g Woda
1 łyżka Pieprz
1 szt. Liść laurowy
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
300g Marchewka 300g Kalafior 150g Czerwona papryka 3 Seler 200g Cukier 400g Ocet 600g Woda 1łyżka Pieprz 1szt. Liść laurowy
Etap 2 /4
Do misy wsyp ziarna pieprzu, cukier, ocet, liść laurowy i wodę. Zamieszaj. Umieść warzywa w koszyku do gotowania na parze i włóż do misy
300g Marchewka 300g Kalafior 150g Czerwona papryka 3 Seler 200g Cukier 400g Ocet 600g Woda 1łyżka Pieprz 1szt. Liść laurowy
Etap 3 /4
Czas gotowania: 1 min.
Etap 4 /4
Umieść warzywa i syrop octowy w garnku. Pozostaw do ostygnięcia.
300g Marchewka 300g Kalafior 150g Czerwona papryka 3 Seler 200g Cukier 400g Ocet 600g Woda 1łyżka Pieprz 1szt. Liść laurowy