Słodko-kwaśne warzywa
Tefal
Przepis według Tefal

Słodko-kwaśne warzywa

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 300 g Marchewka

  • 300 g Kalafior

  • 150 g Czerwona papryka

  • 3 Seler

  • 200 g Cukier

  • 400 g Ocet

  • 600 g Woda

  • 1 łyżka Pieprz

  • 1 szt. Liść laurowy

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 300g Marchewka
  • 300g Kalafior
  • 150g Czerwona papryka
  • 3 Seler
  • 200g Cukier
  • 400g Ocet
  • 600g Woda
  • 1łyżka Pieprz
  • 1szt. Liść laurowy

Etap 2 /4

Do misy wsyp ziarna pieprzu, cukier, ocet, liść laurowy i wodę. Zamieszaj. Umieść warzywa w koszyku do gotowania na parze i włóż do misy

  • 300g Marchewka
  • 300g Kalafior
  • 150g Czerwona papryka
  • 3 Seler
  • 200g Cukier
  • 400g Ocet
  • 600g Woda
  • 1łyżka Pieprz
  • 1szt. Liść laurowy

Etap 3 /4

Czas gotowania: 1 min.

Etap 4 /4

Umieść warzywa i syrop octowy w garnku. Pozostaw do ostygnięcia.

  • 300g Marchewka
  • 300g Kalafior
  • 150g Czerwona papryka
  • 3 Seler
  • 200g Cukier
  • 400g Ocet
  • 600g Woda
  • 1łyżka Pieprz
  • 1szt. Liść laurowy