Sałatka jarzynowa z pieczonymi warzywami
- Całkowity czas 1 godz.
- 20 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
0.5 kg Ziemniaków
3 Duże marchewki
1 Korzeń pietruszki
3 Jajka
1 Duże zielone jabłko
1 Cebula żółta
3 Duże ogórki konserwowe
150 g Groszku zielonego
1 łyżka Oliwy
1 łyżka Soli
1 łyżka Pieprzu
100 g Majonezu
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Warzywa dokładnie umyj. Jajka ugotuj na twardo.
Etap 2 /4
Ziemniaki, marchew oraz pietruszkę umieść w Cook4me oraz polej oliwą. Wykorzystaj nakładkę Extra Crisp. Włącz ręczne pieczenie w 180°C przez 40 minut. W połowie pieczenia obróć warzywa, aby równomiernie się upiekły. 10 minut przed końcem pieczenia wyjmij ziemniaki oraz pietruszkę. Marchew będzie piekła się najdłużej. Temperatura: 180°C Czas: 40 minut
Etap 3 /4
Upieczone warzywa obierz ze skórki. Jajka obierz ze skorupki. Jabłko obierz i pokrój na mniejsze części. Cebulę obierz.
Etap 4 /4
Wszystkie składniki sałatki pokrój w drobną kosteczkę. Cebulę po pokrojeniu sparz wrzątkiem. Do składników dodaj pieprz i sól oraz połącz z majonezem.