Sałatka z bulguru z ziołami
- Całkowity czas 15 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
120 g Kasza bulgur
170 ml Woda
0.5 łyżka Biały ocet balsamiczny
1 Pomarańcze
50 g Marynowane pomidory
28 ml Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Bazylia
1 łyżeczka Estragon
1 łyżeczka Mięta
1 łyżeczka Szczypiorek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
120g Kasza bulgur 170ml Woda 0.5łyżka Biały ocet balsamiczny 1 Pomarańcze 50g Marynowane pomidory 28ml Oliwa z oliwek 1łyżeczka Bazylia 1łyżeczka Estragon 1łyżeczka Mięta 1łyżeczka Szczypiorek
Etap 2 /7
Wyfiletuj pomarańcze.
1 Pomarańcze
Etap 3 /7
Drobno posiekaj miętę.
1łyżeczka Mięta
Etap 4 /7
Drobno posiekaj bazylię, estragon i szczypiorek.
1łyżeczka Bazylia 1łyżeczka Estragon 1łyżeczka Szczypiorek
Etap 5 /7
Do Cook4me wlej wodę, połowę oleju, wsyp bulgur i sól.
120g Kasza bulgur 170ml Woda 28ml Oliwa z oliwek
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Dodaj pomidory, zioła, zemulguj resztę oleju z octem, podawaj.
0.5łyżka Biały ocet balsamiczny 1 Pomarańcze 50g Marynowane pomidory 28ml Oliwa z oliwek 1łyżeczka Bazylia 1łyżeczka Estragon 1łyżeczka Mięta 1łyżeczka Szczypiorek