Sajgonki z krewetkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sajgonki z krewetkami

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 250 g Krewetki

  • 1 łyżka Czosnek

  • 1 łyżka Imbir

  • 120 g Wermiszele ryżowe

  • 45 g Pieczarki

  • 2 łyżka Curry

  • 1 Cebula

  • 1 Kolendra

  • 1 Nuoc-mam

  • 3 łyżka Sos sojowy

  • 8 Arkusze ciasta filo

  • 1 Jajo

  • 10 Bazylia

  • 1 Mięta

  • 3 łyżka Olej sezamowy

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 250g Krewetki
  • 1łyżka Czosnek
  • 1łyżka Imbir
  • 120g Wermiszele ryżowe
  • 45g Pieczarki
  • 2łyżka Curry
  • 3łyżka Sos sojowy
  • 8 Arkusze ciasta filo
  • 1 Jajo
  • 10 Bazylia
  • 1 Mięta
  • 3łyżka Olej sezamowy

Etap 2 /5

Wymieszaj pierwsze 10 składników. Arkusze ciasta filo przekrój na pół. Wyłóż łyżkę farszu na brzegu arkusza.

  • 250g Krewetki
  • 1łyżka Czosnek
  • 1łyżka Imbir
  • 120g Wermiszele ryżowe
  • 45g Pieczarki
  • 2łyżka Curry
  • 1 Cebula
  • 1 Kolendra
  • 1 Nuoc-mam
  • 3łyżka Sos sojowy
  • 8 Arkusze ciasta filo

Etap 3 /5

Posmaruj brzegi ubitym jajkiem. Zwiń sajgonkę wraz z 2 listkami mięty. Zrób podobnie z pozostałymi sajgonkami.

  • 1 Jajo
  • 10 Bazylia
  • 1 Mięta

Etap 4 /5

Włóż sajgonki do Cook4me. Posmaruj olejem sezamowym.

  • 3łyżka Olej sezamowy

Etap 5 /5

Ustaw Extra Crisp w Cook4me. Włącz program nr.2 „Grill” na 15 minut i temp. 200°C.

  • Extra Crisp