Sambousek
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g Ser feta
30 g Masła
1 Jajko
2 łyżka Pietruszka
Pieprz
8 liść Ciasto filo
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Fetę wymieszaj z masłem, jajkiem, pietruszką i pieprzem. Ciasto pokrój na kawałki (okrągły arkusz na pół). Umieść na każdym 1 łyżeczkę farszu.
250g Ser feta 30g Masła 1 Jajko 2łyżka Pietruszka Pieprz 8liść Ciasto filo
Etap 3 /5
Złóż boki i zwiń w kształt cygara. Sklej ciasto niewielką ilością wody.
Etap 4 /5
Rolki ułóż na dnie Cook4me.
Etap 5 /5
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywkę Extra Crisp. Włącz tryb Smażenie na 12 minut. W połowie czasu gotowania obróć rolki.