Serce Pavlova
Tefal
Przepis według Tefal

Serce Pavlova

Review 1 star (average)

1/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 55 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • Beza:

  • 3 Białka

  • 165 g Cukier

  • 1 łyżeczka Biały ocet

  • Krem chantilly z mascarpone:

  • 375 g Mascarpone

  • 180 ml Śmietana kremówka 30%

  • 45 g Cukier puder

  • 3 łyżka Sos malinowy

  • 2 Wanilia

  • kilka malin do dekoracji

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Aby zrobić serca bezowe, ubijaj białka aż stwardnieją. Stopniowo, po każdej porcji ubijając przez 30 sekund, dodawaj cukier. Ubijaj masę przez kolejne 6 minut, aż stanie się gęsta i błyszcząca. Dodaj ocet i ubijaj przez 2 minuty.

  • 3 Białka
  • 165g Cukier
  • 1łyżeczka Biały ocet

Etap 2 /6

Wytnij kawałek papieru do pieczenia pasujący do formy i włóż go do na spód. Za pomocą rękawa cukierniczego z rurką wykonaj 6 bezowych serc na każdą porcję.

  • Beza:

Etap 3 /6

Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

Etap 4 /6

Aby zrobić bitą śmietanę, włóż wszystkie składniki do miski miksera. Przy użyciu trzepaczki, ubić je razem, aby zrobić z nich bitą śmietanę.

  • 375g Mascarpone
  • 180ml Śmietana kremówka 30%
  • 45g Cukier puder
  • 3łyżka Sos malinowy
  • 2 Wanilia

Etap 5 /6

Po ostygnięciu bez, napełnij je bitą śmietaną za pomocą rękawa cukierniczego z rurką.

  • Beza:
  • Krem chantilly z mascarpone:

Etap 6 /6

Podawaj z dodatkiem kilku malin.

  • kilka malin do dekoracji