Sernik kasztanowy
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
40 g Bretońskie ciasteczka maślane
15 g Masło
1 łyżka Czekolada z migdałami
2 łyżeczka Krem z kasztanów
80 g Serek homogenizowany
20 g Cukier
1 szt. Jajko
50 ml Bita śmietana
200 ml Woda
2 szt. Kandyzowane kasztany
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
40g Bretońskie ciasteczka maślane 15g Masło 1łyżka Czekolada z migdałami 2łyżeczka Krem z kasztanów 80g Serek homogenizowany 20g Cukier 1szt. Jajko 50ml Bita śmietana 200ml Woda 2szt. Kandyzowane kasztany
Etap 2 /6
Na dnie foremek umieść wymieszane okruszki z masłem i roztopioną czekoladą z migdałami. Nałóż na nie odrobinę kremu kasztanowego.
40g Bretońskie ciasteczka maślane 15g Masło 1łyżka Czekolada z migdałami 2łyżeczka Krem z kasztanów
Etap 3 /6
Wlej wodę do Cook4me. W osobnej misce wymieszaj serek homogenizowany z cukrem. Dodaj jajka i śmietanę.
80g Serek homogenizowany 20g Cukier 1szt. Jajko 50ml Bita śmietana 200ml Woda
Etap 4 /6
Rozdziel masę na foremki. Przykryj folią spożywczą. Włóż je do koszyka do gotowania na parze. Koszyk umieść w Cook4me.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Podawaj na ciepło lub zimno z kawałkami kasztanów.
2szt. Kandyzowane kasztany