Sernik kasztanowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sernik kasztanowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 40 g Bretońskie ciasteczka maślane

  • 15 g Masło

  • 1 łyżka Czekolada z migdałami

  • 2 łyżeczka Krem z kasztanów

  • 80 g Serek homogenizowany

  • 20 g Cukier

  • 1 szt. Jajko

  • 50 ml Bita śmietana

  • 200 ml Woda

  • 2 szt. Kandyzowane kasztany

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 40g Bretońskie ciasteczka maślane
  • 15g Masło
  • 1łyżka Czekolada z migdałami
  • 2łyżeczka Krem z kasztanów
  • 80g Serek homogenizowany
  • 20g Cukier
  • 1szt. Jajko
  • 50ml Bita śmietana
  • 200ml Woda
  • 2szt. Kandyzowane kasztany

Etap 2 /6

Na dnie foremek umieść wymieszane okruszki z masłem i roztopioną czekoladą z migdałami. Nałóż na nie odrobinę kremu kasztanowego.

  • 40g Bretońskie ciasteczka maślane
  • 15g Masło
  • 1łyżka Czekolada z migdałami
  • 2łyżeczka Krem z kasztanów

Etap 3 /6

Wlej wodę do Cook4me. W osobnej misce wymieszaj serek homogenizowany z cukrem. Dodaj jajka i śmietanę.

  • 80g Serek homogenizowany
  • 20g Cukier
  • 1szt. Jajko
  • 50ml Bita śmietana
  • 200ml Woda

Etap 4 /6

Rozdziel masę na foremki. Przykryj folią spożywczą. Włóż je do koszyka do gotowania na parze. Koszyk umieść w Cook4me.

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Podawaj na ciepło lub zimno z kawałkami kasztanów.

  • 2szt. Kandyzowane kasztany