Sernik malinowo-imbirowy
Tefal
Przepis według Tefal

Sernik malinowo-imbirowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 28 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

3 porcje

  • Ciasto biszkoptowe Speculoos®:

  • 180 g Masło

  • 150 g Mąka

  • 150 g Cukier trzcinowy

  • 375 g Biszkopty Speculoos®:

  • Śmietana

  • 750 g Serek świeży

  • 3 łyżeczka Ekstrakt waniliowy

  • 360 g Cukier

  • 510 ml Śmietana kremówka 30%

  • 6 Żelatyna

  • 6 Świeży imbir

  • 3 Malina

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Wybierz program do roztopienia masła w nieprzywierającej formie na określony czas.

  • 180g Masło

Etap 2 /4

Zmiksuj ciasteczka Speculoos® i zmieszaj w misce uzyskany proszek z cukrem, mąką i rozpuszczonym masłem.

  • 150g Mąka
  • 150g Cukier trzcinowy
  • 375g Biszkopty Speculoos®:

Etap 3 /4

Rozdziel ciasto między wgłębienia, uformuj. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

Etap 4 /4

Przygotuj krem: Umieść płatki żelatyny w zimnej wodzie, aby je namoczyć. Podgrzej 2 łyżki stołowe śmietany i dodaj żelatynę. Ubij pozostałą śmietanę, na koniec dodaj żelatynę i ponownie ubijaj. W misie do mieszania zmieszaj ser twarogowy, cukier, ekstrakt waniliowy i starty imbir. Następnie wymieszaj z bitą śmietaną. Rozdziel krem i dodaj maliny. Schłodź przez co najmniej 2 godziny.

  • 750g Serek świeży
  • 3łyżeczka Ekstrakt waniliowy
  • 360g Cukier
  • 510ml Śmietana kremówka 30%
  • 6 Żelatyna
  • 6 Świeży imbir
  • 3 Malina