Sernik
- Całkowity czas 13 godz. 10 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Składniki
1 porcja
Baza:
60 g Masło
50 g Mąka
50 g Cukier trzcinowy
125 g Ciastka Kruche:
Śmietana
600 g Kremowy ser do smarowania
3 Jajko
150 g Cukier
150 ml Śmietana kremówka 30%
1 łyżeczka Mąka
1 Laska wanilii
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Włóż masło do nieprzywierającego naczynia a następnie włóż do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 2 /8
W misce pokrusz kruche ciasteczka, rozgniatając je szklanką. Dodaj cukier, mąkę i rozpuszczone masło. Wymieszaj widelcem.
Etap 3 /8
Włóż do naczynia prostokąt wycięty z papieru do pieczenia. Połóż masę z ciastek na wierzchu i dociśnij ją szklanką. Odstaw na bok.
Etap 4 /8
W tej samej misce ucieraj na gładko ser śmietankowy z cukrem i zeskrobanymi nasionami strąka wanilii. Dodawaj stopniowo śmietanę kremówkę.
Etap 5 /8
Na koniec dodaj jajka, mąkę i energicznie ubijaj.
Etap 6 /8
Wlej do naczynia na spód z ciasta. Wstaw formę do Cake Factory.
Etap 7 /8
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 8 /8
Odczekaj, aż sernik ostygnie do temperatury pokojowej. Wyjmij go z naczynia i przed podaniem pozostaw do schłodzenia przez noc.