Skrzydełka z kurczaka
- Całkowity czas 12 godz. 39 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 34 min.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.2 kg Skrzydełka z kurczaka
4 łyżka Ketchup
2 łyżka Musztarda
2 łyżka Papryka
2 łyżka Słodki sos sojowy
Sól, pieprz
2 łyżka Oliwa z oliwek
Akcesoria
Taca ociekowa Koszyk do frytek
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Przekrój skrzydełka na pół w stawie.
1.2kg Skrzydełka z kurczaka
Etap 2 /3
Włóż wszystkie składniki do dużej miski i dodaj skrzydełka z kurczaka. Dobrze wymieszaj, aby całkowicie się pokryły. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na co najmniej 12 godzin.
4łyżka Ketchup 2łyżka Musztarda 2łyżka Papryka 2łyżka Słodki sos sojowy Sól, pieprz 2łyżka Oliwa z oliwek
Etap 3 /3
Włóż płytę grillową do miski urządzenia, a do miski – połowę skrzydełek z kurczaka. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść połowę skrzydełek w koszyku do frytek. Umieść koszyk na środkowej półce, a pod spodem – tacę ociekową. Zamknij drzwiczki. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb PIECZONY KURCZAK i piecz skrzydełka przez 17 minut, obracając je po 12 minutach, a następnie weź drugą porcję i powtórz kroki. Wersja mechaniczna 2in1: 2in1: Piecz skrzydełka przez 17 minut w temperaturze 170°C, obracając je po 12 minutach, a następnie weź drugą porcję i powtórz kroki.