Smażone krewetki tandoori
Tefal
Przepis według Tefal

Smażone krewetki tandoori

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Obrane krewetki

  • 6 łyżka Świeży imbir

  • 3 łyżeczka Zioła tandoori

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 9 Świeża kolendra

  • 1.5 Cytryna (sok)

  • Sól

  • 3 Czosnek

  • 1.2 kg Małe różyczki kalafiora

  • 200 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 900g Obrane krewetki
  • 6łyżka Świeży imbir
  • 3łyżeczka Zioła tandoori
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 9 Świeża kolendra
  • 1.5 Cytryna (sok)
  • Sól
  • 3 Czosnek
  • 1.2kg Małe różyczki kalafiora
  • 200ml Woda

Etap 2 /7

Obierz krewetki.

  • 900g Obrane krewetki

Etap 3 /7

Wlej olej do Cook4me.

  • 3łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /7

Podsmaż krewetki, zioła, imbir i czosnek. Dodaj sól. Dodaj sok z cytryny i wyłącz podsmażanie.

  • 900g Obrane krewetki
  • 6łyżka Świeży imbir
  • 3łyżeczka Zioła tandoori
  • 1.5 Cytryna (sok)
  • Sól
  • 3 Czosnek

Etap 5 /7

Do Cook4me dolej wody, wsyp szczyptę soli i dodaj kalafiora.

  • Sól
  • 1.2kg Małe różyczki kalafiora
  • 200ml Woda

Etap 6 /7

Gotuj.

Etap 7 /7

Kalafiora podawaj z odrobiną masła, z krewetkami ułożonymi dookoła i z kolendrą.

  • 9 Świeża kolendra