Smalec
Przepis według KLUB GOTUJACYCH

Smalec

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 1 kg dobrej jakości słoniny wieprzowej bez skóry

  • 2 cebule

  • 1 twarde jabłko

  • 1 łyżeczka vegety

  • sól do smaku

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Moja słonina miała płaty mięsa, więc nic więcej nie dawałam. Jeśli słonina jest tylko biała, trzeba dodać boczek. Słoninę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Na Cook4me uruchom smażenie. Gdy urządzenie się rozgrzeje, dodaj słoninę i mieszaj ją szpatułką przez chwilę.

  • 1kg dobrej jakości słoniny wieprzowej bez skóry

Etap 2 /4

Następnie uruchom smażenie średnie na 30 min.

  • 1kg dobrej jakości słoniny wieprzowej bez skóry

Etap 3 /4

Przygotuj sobie jabłko i cebulę. Obierz je i pokrój w kosteczkę. Z jabłka usuń oczywiście gniazdo nasienne.

Etap 4 /4

Dodaj cebulę, wegetę i jabłko do misy i wymieszaj. Zostaw 20 min w misie, a następnie przelej do miski lub słoika. Wstaw do lodówki, jak smalec będzie już zimny.

  • 2 cebule
  • 1 twarde jabłko
  • 1łyżeczka vegety
  • sól do smaku