Smalec
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 kg dobrej jakości słoniny wieprzowej bez skóry
2 cebule
1 twarde jabłko
1 łyżeczka vegety
sól do smaku
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Moja słonina miała płaty mięsa, więc nic więcej nie dawałam. Jeśli słonina jest tylko biała, trzeba dodać boczek. Słoninę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Na Cook4me uruchom smażenie. Gdy urządzenie się rozgrzeje, dodaj słoninę i mieszaj ją szpatułką przez chwilę.
Etap 2 /4
Następnie uruchom smażenie średnie na 30 min.
Etap 3 /4
Przygotuj sobie jabłko i cebulę. Obierz je i pokrój w kosteczkę. Z jabłka usuń oczywiście gniazdo nasienne.
Etap 4 /4
Dodaj cebulę, wegetę i jabłko do misy i wymieszaj. Zostaw 20 min w misie, a następnie przelej do miski lub słoika. Wstaw do lodówki, jak smalec będzie już zimny.