Soczewica po kantońsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Soczewica po kantońsku

Review 3 stars (average)

3/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g Soczewica

  • 25 g Groszek zielony

  • 25 g Marchew

  • 1 Cebula dymka

  • 1 Wegetariańska kiełbaska

  • 1 Jajko

  • 1 łyżka Sos sojowy

  • 1 łyżka Olej sezamowy

  • 30 cl Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 100g Soczewica
  • 25g Groszek zielony
  • 25g Marchew
  • 1 Cebula dymka
  • 1 Wegetariańska kiełbaska
  • 1 Jajko
  • 1łyżka Sos sojowy
  • 1łyżka Olej sezamowy
  • 30cl Woda

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżka Olej sezamowy

Etap 3 /6

Wlej roztrzepane jajka. Smaż jak omlet. Wyjmij z misy.

  • 1 Jajko

Etap 4 /6

Do misy włóż wszystkie składniki oprócz sosu sojowego.

  • 100g Soczewica
  • 25g Groszek zielony
  • 25g Marchew
  • 1 Cebula dymka
  • 1 Wegetariańska kiełbaska
  • 30cl Woda

Etap 5 /6

Zamknij pokrywę i naciśnij „Start”. Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

W razie potrzeby odcedź. Dodaj sos i pokrojony omlet.

  • 1łyżka Sos sojowy