Sok z buraków, jabłek i imbiru
Tefal
Przepis według Tefal

Sok z buraków, jabłek i imbiru

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 50 g gotowany burak

  • 150 g jabłka

  • 250 g marchewki

  • 5 g imbir

  • 120 ml Sok jabłkowy

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Potnij buraka, jabłka i marchewki na kawałki.

  • 50g gotowany burak
  • 150g jabłka
  • 250g marchewki

Etap 2 /6

Włóż buraka, jabłka, marchewki i imbir do blendera.

  • 50g gotowany burak
  • 150g jabłka
  • 250g marchewki
  • 5g imbir

Etap 3 /6

Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.

Etap 4 /6

Nad dużą miską przecedź przez sitko z małymi oczkami i dociśnij szpatułką, aby wycisnąć jak najwięcej soku.

Etap 5 /6

Poczekaj kolejne 5 minut, aż wszystko ścieknie.

Etap 6 /6

Podawaj od razu lub włóż do lodówki na 30 minut.