Sok z buraków, jabłek i imbiru
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
50 g gotowany burak
150 g jabłka
250 g marchewki
5 g imbir
120 ml Sok jabłkowy
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Potnij buraka, jabłka i marchewki na kawałki.
Etap 2 /6
Włóż buraka, jabłka, marchewki i imbir do blendera.
Etap 3 /6
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 4 /6
Nad dużą miską przecedź przez sitko z małymi oczkami i dociśnij szpatułką, aby wycisnąć jak najwięcej soku.
Etap 5 /6
Poczekaj kolejne 5 minut, aż wszystko ścieknie.
Etap 6 /6
Podawaj od razu lub włóż do lodówki na 30 minut.