Sok z granatu
Tefal
Przepis według Tefal

Sok z granatu

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.5 kg granaty

  • 500 ml woda

  • 2 szczypta sól

  • 4 łyżeczka Cukier

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Aby wyjąć pestki z każdego granatu, obetnij oba końce. Wykonaj 4 nacięcia w skórce bez przecinania części zawierającej pestki. Wlej do miski zimną wodę, zanurz granaty i oderwij pestki od skórki, trzymając je pod wodą. Wylej wodę.

  • 1.5kg granaty

Etap 2 /6

Włóż pestki granatu do blendera.

Etap 3 /6

Naciśnij i przytrzymaj przycisk „Pulse” przez 15 sekund.

Etap 4 /6

Przelej sok przez sitko z drobnymi oczkami, a w razie potrzeby lekko dociśnij pestki szpatułką, aby wycisnąć płyn.

Etap 5 /6

Dodaj wodę cukier i sól. Dobrze wymieszaj szpatułką.

  • 500ml woda
  • 2szczypta sól

Etap 6 /6

Podawaj na zimno.