Sorbet z ananasa, imbiru i szałwii
- Całkowity czas 6 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 6 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g ananas
10 g imbir
6 liść szałwia
2 łyżka syrop z agawy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pokrój ananasa na kawałki i obierz imbir.
Etap 2 /5
Do blendera dodaj kawałki ananasa, szałwię, imbir i syrop z agawy.
Etap 3 /5
Przykryj pokrywką. Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.
Etap 4 /5
Wlej wszystko do tacki na kostki lodu, a następnie umieść ją w zamrażalniku na co najmniej 6 godzin.
Etap 5 /5
Przed podaniem wrzuć kostki lodu do blendera. Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.