Sorbet z borówek i sera mascarpone
Tefal
Przepis według Tefal

Sorbet z borówek i sera mascarpone

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 8 godz. 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    8 godz. 30 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g świeże lub mrożone jeżyny

  • 50 g brązowy cukier

  • 2 łyżka miód

  • 100 g Ser Mascarpone

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Wstaw świeże borówki do zamrażalnika na co najmniej 8 godzin.

  • 300g świeże lub mrożone jeżyny

Etap 2 /5

Włóż zamrożone borówki do blendera, ustaw program „Ice crush” na jedną minutę, a następnie uruchom go.

Etap 3 /5

Po zakończeniu programu dodaj brązowy cukier, miód i ser mascarpone do blendera.

  • 50g brązowy cukier
  • 2łyżka miód
  • 100g Ser Mascarpone

Etap 4 /5

Ustaw ręczny program na średnią prędkość i dwie minuty, uruchom go, a po zakończeniu upewnij się, że konsystencja jest gęsta i kremowa. W razie potrzeby użyj mieszadła.

Etap 5 /5

Przed podaniem wstaw do lodówki na 30 minut.