Sorbet z borówek i sera mascarpone
- Całkowity czas 8 godz. 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 8 godz. 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g świeże lub mrożone jeżyny
50 g brązowy cukier
2 łyżka miód
100 g Ser Mascarpone
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wstaw świeże borówki do zamrażalnika na co najmniej 8 godzin.
Etap 2 /5
Włóż zamrożone borówki do blendera, ustaw program „Ice crush” na jedną minutę, a następnie uruchom go.
Etap 3 /5
Po zakończeniu programu dodaj brązowy cukier, miód i ser mascarpone do blendera.
Etap 4 /5
Ustaw ręczny program na średnią prędkość i dwie minuty, uruchom go, a po zakończeniu upewnij się, że konsystencja jest gęsta i kremowa. W razie potrzeby użyj mieszadła.
Etap 5 /5
Przed podaniem wstaw do lodówki na 30 minut.