Sos karmelowo-mandarynkowy
Tefal
Przepis według Tefal

Sos karmelowo-mandarynkowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 100 g Cukier

  • 40 g Skrystalizowany miód

  • 40 g Masło

  • 80 ml Śmietanka

  • 4 szt. Mandarynki

  • 4 szt. Magdalenki lub ciastka migdałowe

  • 1000 ml Woda

  • 360 g Cukier na syrop

  • 1 szt. Gwiazdka anyżu

  • 1 szt. Laska cynamonu

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 100g Cukier
  • 40g Skrystalizowany miód
  • 40g Masło
  • 80ml Śmietanka
  • 4szt. Mandarynki
  • 4szt. Magdalenki lub ciastka migdałowe
  • 1000ml Woda
  • 360g Cukier na syrop
  • 1szt. Gwiazdka anyżu
  • 1szt. Laska cynamonu

Etap 2 /6

Umieść cukier, miód i masło w Cook4me.

  • 100g Cukier
  • 40g Skrystalizowany miód
  • 40g Masło

Etap 3 /6

Podgrzej, aż nabierze ładnego, karmelowego koloru. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Wlej do miski i odłóż.

  • 80ml Śmietanka

Etap 4 /6

W Cook4me umieść mandarynki, cukier na syrop, wodę i przyprawy.

  • 4szt. Mandarynki
  • 1000ml Woda
  • 360g Cukier na syrop
  • 1szt. Gwiazdka anyżu

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Pozostaw owoce w syropie do ostygnięcia. Podawaj ciastka polane sosem z owocami.

  • 4szt. Magdalenki lub ciastka migdałowe
  • 360g Cukier na syrop
  • 1szt. Laska cynamonu