Sos winegret z kolendrą
Tefal
Przepis według Tefal

Sos winegret z kolendrą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 150 g świeża kolendra

  • 180 ml oliwa z oliwek

  • 3 łyżka biały ocet

  • 2 goździk czosnek

  • 1 łyżeczka sól

  • 1 łyżeczka czerwona papryka chili

  • 120 ml woda, w razie potrzeby

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Włóż wszystkie składniki do blendera.

  • 150g świeża kolendra
  • 180ml oliwa z oliwek
  • 3łyżka biały ocet
  • 2goździk czosnek
  • 1łyżeczka sól
  • 1łyżeczka czerwona papryka chili
  • 120ml woda, w razie potrzeby

Etap 2 /3

Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.

Etap 3 /3

Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku.